18 Ağustos 2009 Salı

Monk

Monk; Karısı Trudy’nin 1997 yılında öldürülmesinin ardından saplantı-zorlantı (obsesfif-kompulsif) bozukluğu ve çeşitli fobilerle baş etmek zorunda kalan, ürkek ve komik bir kişiliğe sahip malulen emekli polis dedektifi Adrian Monk (Tony Shalhoub)’un başrolü aldığı ve her bölümde farklı farklı olayları müthiş zekası ve herkesten kaçan ama ondan kaçamayan ipuçlarını dikkatle birleştirerek çözdüğü, Emmy ödüllü efsane dizimdir..


Adrian Monk rolündeki Tony Shalhoub, dizi yayınlanmaya başladığından beri Emmy ve Golden Globe ödüllerine ambargo koymuştur. 2003 yılında ‘En İyi Erkek Oyuncu’ dalında Altın Küre, 2003, 2005 ve 2006 yıllarında yine ‘En İyi Erkek Oyuncu’ dalında Emmy ödülü almıştır. Ayrıca dizi 2003 ve 2004 yıllarında ‘En İyi Jenerik Müziği’ dalında Emmy ödülü de aldı..


Dedektifimiz Monk, alışılagelmiş dedektiflerin hiçbirine benzememektedir.. Çok çok ilginç bir karakterdir.. Özünde müthiş naif bir insandır.. Yalnız ürkektir.. Bu ürkekliği bazen bencilliğe varmaktadır.. Özel hemşiresi vardır.. Bu hemşirenin asli görevi, Monk'a mendil vermektir..

Adrian Monk temizlik, titizlik, düzen hastasıdır.. Bu hastalık çok yüksek boyuttadır.. Öyle ki, kenarları köşeli olmazsa, kurabiye bile yememektedir. Tabağına 10 tam sayı ile kare şeklinde ve düzenli yerleştirilmiş kurabiyeler konmalıdır. Yoksa açlıktan ölse yemez! Yine susuzluktan ölse bile "Spring" marka haricinde su içmez. Monk'un belli başlı fobileri vardır. Yaklaşık 150 fobisini sıralamaya göre dizer..
Bu fobiler sırasıyla; Süt, Dikiş iğnesi, Mantar, Gelin, Ayak, Burun, Maymun, Güzel kadınlar, Ateş vs.. olarak devam eder..

Monk, muhakkak izlenilmesini tavsiye edeceğim müthiş bir dizidir.. TNT ve Digiturk ekranlarında denk gelebilirsiniz. İnternetten indirip izleyebilirsiniz.. Veyahut hiç indirmeden buradan da izleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin